English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

طريقة عمل السمك بالارز علي الطريقة اليمنية

طريقة عمل السمك بالارز علي الطريقة اليمنية



المكونات

١ كيلو سمك مقطع قطع كبيرة

ملح و فلفل و كمون و كزبرة و قرفة

٢،٥ كوب ارز بسمتي

٤ كوب شوربة خضار او (٤ كوب ماء + ٢ مكعب مرقة )

٣ ملعقة كبيرة زيت او سمن

٢ ثمرة بصلة كبيرة مقطعة

طريقة عمل طريقة عمل السمك بالارز علي الطريقة اليمنية

تتبل قطع السمك بالملح و الفلفل و تترك نصف ساعة

في حلة علي النار نضع الشوربة و باقي التوابل 

و تترك لتغلي ثم نضيف الارز و يترك ربع ساعة

عند تشرب الماء و يقترب من النضج يرفع من علي النار

يسخن الزيت في مقلاة و نضع قطع السمك

 حتي يتغير لونها للذهبي و توضع جانبا

في نفس المقلاة يشوح

 البصل حتي يذبل و يتكرمل

توضع نصف كمية الارز فوق

 البصل و نضيف السمك ثم باقي الارز

و يضاف نصف كوب ماء و يتركون

 لينضجوا نصف ساعة علي نار هادئة

يقدم ساخنا