المكونات
١ كيلو سمك مقطع قطع كبيرة
ملح و فلفل و كمون و كزبرة و قرفة
٢،٥ كوب ارز بسمتي
٤ كوب شوربة خضار او (٤ كوب ماء + ٢ مكعب مرقة )
٣ ملعقة كبيرة زيت او سمن
٢ ثمرة بصلة كبيرة مقطعة
طريقة عمل طريقة عمل السمك بالارز علي الطريقة اليمنية
تتبل قطع السمك بالملح و الفلفل و تترك نصف ساعة
في حلة علي النار نضع الشوربة و باقي التوابل
و تترك لتغلي ثم نضيف الارز و يترك ربع ساعة
عند تشرب الماء و يقترب من النضج يرفع من علي النار
يسخن الزيت في مقلاة و نضع قطع السمك
حتي يتغير لونها للذهبي و توضع جانبا
في نفس المقلاة يشوح
البصل حتي يذبل و يتكرمل
توضع نصف كمية الارز فوق
البصل و نضيف السمك ثم باقي الارز
و يضاف نصف كوب ماء و يتركون
لينضجوا نصف ساعة علي نار هادئة
يقدم ساخنا
شاهد ايضا
محول الأكوادإخفاء محول الأكواد الإبتساماتإخفاء الإبتسامات