المكونات
4 كوب فراخ مسلوقة مقطعة شرائح
٦ ملعقة كبيرة زبدة
٥ فصوص ثوم مفرومين
٦ ملعقة كبيرة دقيق
٢ كوب شوربة
٢ كوب لبن
ملح و فلفل و كمون وشطة
١٢ رغيف شامي كبير مقطع ارباع
١ كوب جبنة مبشورة
1 برطمان صلصة عادية او حارة
طريقة عمل طريقة عمل صينية الفراخ بالكريمة و الخبز
يسخن الفرن علي ١٨٠ درجة مئوية
تسخن الزبدة مع الثوم علي النار ثم نضيف الدقيق و نقلب بسرعة
نضيف اللبن مع ( كوب واحد ) من الشوربة مع
التحريك المستمر حتي الحصول علي قوان سميك بدون كتل دقيق
يرفع الباشميل من علي النار و تضاف له باقي التوابل
في صينية صغيرة نضيف نصف كمية الفراخ و
توزع جيدا و سكب فوقها نصف كمية الباشميل ثم نصف كمية الخبز
نضيف الجبنة مع قليل من باقي الشوربة ثم نعيد الطبقات مرة اخري
تضاف الصلصة علي الوجه
تخبز في الفرن و هي مغطاه بالفويل
ربع ساعة ثم ينزع الفويل و تخبز ٣٠ دقيقة
شاهد ايضا
محول الأكوادإخفاء محول الأكواد الإبتساماتإخفاء الإبتسامات