English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

طريقة عمل صينية الفراخ بالكريمة و الخبز

طريقة عمل صينية الفراخ بالكريمة و الخبز


المكونات

4 كوب فراخ مسلوقة مقطعة شرائح

٦ ملعقة كبيرة زبدة

٥ فصوص ثوم مفرومين

٦ ملعقة كبيرة دقيق

٢ كوب شوربة

٢ كوب لبن

ملح و فلفل و كمون وشطة

١٢ رغيف شامي كبير مقطع ارباع

١ كوب جبنة مبشورة

1 برطمان صلصة عادية او حارة

طريقة عمل طريقة عمل صينية الفراخ بالكريمة و الخبز

يسخن الفرن علي ١٨٠ درجة مئوية

تسخن الزبدة مع الثوم علي النار ثم نضيف الدقيق و نقلب بسرعة

نضيف اللبن مع ( كوب واحد ) من الشوربة مع

 التحريك المستمر حتي الحصول علي قوان سميك بدون كتل دقيق

يرفع الباشميل من علي النار و تضاف له باقي التوابل

في صينية صغيرة نضيف نصف كمية الفراخ و

 توزع جيدا و سكب فوقها نصف كمية الباشميل ثم نصف كمية الخبز

نضيف الجبنة مع قليل من باقي الشوربة ثم نعيد الطبقات مرة اخري

تضاف الصلصة علي الوجه

تخبز في الفرن و هي مغطاه بالفويل

 ربع ساعة ثم ينزع الفويل و تخبز ٣٠ دقيقة