المكونات
نصف كيلو جمبرى متوسط الحجم او كبير
2 ملعقة كبيرة مسترده
2 ملعقة كبيرة عصير ليمون
2 فص ثوم مفروم ناعم جدا
2 ملعقة كبيرة شبت مفروم ناعم
2 ملعقة كبيرة هوت صوص
ملح - فلفل اسود حسب الرغبه
رشه من الكمون
رشه من الكزبرة الناشفة
طريقة عمل جمبرى مشوى بالمسترده والشبت
يغسل الجمبرى ويفتح من الظهر لازالة كيس الرمال ويوضع فى مصفاه
فى وعاء نضع المسترده والهوت صوص والليمون
والشبت والملح والفلفل الاسود والكمون والكزبرة الجافة
نخلط كل المكونات نضع الجمبرى
ليتبل لمده لا تقل عن نصف الساعة
باستخدام مقلاة او جريل ساخنة جدااا
ومدهونه بقليل من الزين نقوم بشوى الجمبرى
عندما يكتسب الجمبرى اللون البرتقالى يرفع ويقدم مع شرايح الليمون
المصدر: من وصفات شيماء سيف
شاهد ايضا
محول الأكوادإخفاء محول الأكواد الإبتساماتإخفاء الإبتسامات