English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

طريقة عمل سوفليه الجمبري بالبطاطس و الباذنجان

طريقة عمل سوفليه الجمبري  بالبطاطس و الباذنجان



المكونات


٢ ثمرة باذنجان اسود مقطع

٢ ملعقة كبيرة زيت زيتون

١ ثمرة بصل مقطع

٢ فص ثوم مفروم

١ كوب مشروم

١ كيلو جمبري مقشر و منظف و مقطع طوليا

ملح و فلفل و زعتر و كزبرة

٢ ثمرة طماطم مقشرة و مهروسة

٢ ملعقة كبيرة بقدونس مفروم

للبطاطس

٣ ثمرة بطاطس مكعبات مسلوقة

نصف كوب لبن

٢ ملعقة كبيرة زبدة

ملح و فلفل

١ كوب جبنة مبشورة

١ ملعقة كبيرة صلصة

طريقة عمل طريقة عمل سوفليه 

الجمبري بالبطاطس و الباذنجان

يسخن الزيت و يقلي الباذنجان ثم يوضع جانبا

يسخن زيت الزيتون و يشوح فيه البصل حتي يذبل ثم يضاف الثوم

يضاف المشروم و الجمبري و التوابل و يشوحون ل ١٠ دقائق

تضاف الطماطم المهروسة و الصلصة

 و يقلبون ٥ دقائق ثم ترفع من علي النار

يضاف البقدونس و يقلب مع

 باقي المكونات حتي تمام التجانس

يسخن الفرن علي ١٦٠ درجة و تهرس 

البطاطس مع اللبن و الزبدة و الملح و الفلفل

في صينية يرص الباذنجان ثم خليط 

الجمبري ثم خليط البطاطس ثم الموتزريلا

تدخل الفرن حوالي ٢٠ دقيقة او حتي احمرار البطاطس

تقدم ساخنة